Стефанчук зустрівся із главою МЗС Чехії: особлива увага - оборонним питанням

Стефанчук зустрівся із главою МЗС Чехії: особлива увага - оборонним питанням

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив з міністром закордонних справ Чеської Республіки Яном Ліпавським питання українсько-чеського співробітництва.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Важливо, що Чехія, як ніхто інший, розуміє, що Україна захищає не лише себе й свою свободу, а й увесь демократичний світ. І важливо відчувати підтримку наших партнерів», - зазначив він.

Стефанчук поінформував, що обговорив із Ліпавським актуальні питання українсько-чеського співробітництва.

«Відзначив, що Україна цінує, що Чехія була однією з перших країн, яка прийняла національну програму відбудови України», - підкреслив Голова ВР.

Також він подякував Чехії за надважливу військову, фінансову й гуманітарну допомогу, яка надається Україні впродовж усього періоду повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також: Стефанчук назвав свої очікування після другого саміту Кримської платформи

Особливу увагу під час розмови політики приділили оборонним питанням. Стефанчук наголосив, що Україна потребує систем ППО, артилерії та боєприпасів, важкої бойової техніки.

«Україна дуже сподівається на подальшу оборонну підтримку від Чехії та всіх світових партнерів», - підсумував спікер українського парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук напередодні у Празі взяв участь у Другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи.

Мета платформи – підтвердити міжнародну підтримку України та привернути увагу світової спільноти до ситуації на Кримському півострові, який був окупований Росією в порушення міжнародного права у 2014 році.

Фото: Стефанчук/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-