Стефанчук назвав свої очікування після другого саміту Кримської платформи

Стефанчук назвав свої очікування після другого саміту Кримської платформи

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховує, що одним із результатів Другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи стане збільшення військової підтримки України.

Про це глава українського парламенту заявив під час спільної пресконференції зі спікеркою Палати депутатів парламенту Чеської Республіки Маркетою Пекаровою Адамовою за результатами саміту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато хто говорить, що вони очікували більшого від українського контрнаступу, але ми ж розуміємо, що контрнаступ – це не комп’ютерна гра. Ми не можемо розкидатися життями людей», – сказав Стефанчук.

Голова ВР підкреслив, що для швидкості контрнаступу Україна потребує більше технологічного озброєння, далекобійних ракет, систем протиповітряної оборони.

«Я дуже сподіваюся, що одним із результатів цього саміту стане збільшення допомоги для України. Ми дуже на це сподіваємося і багато про це говорили», – зазначив Стефанчук. Він закликав партнерів підтримувати Україну до перемоги.

Читайте також: «Кримська платформа» може займатися економічним відновленням півострова - Ташева

Водночас спікер українського парламенту наголосив, що українські військовослужбовці дуже вмотивовані, бо захищають рідний дім і свої сім’ї. «Я думаю, що до мотивації і героїзму треба додати трішки більше допомоги від партнерів, щоб вона надходила більш системно. Тоді ви побачите це диво. Диво, яке ми вже неодноразово бачили на полі бою. Я думаю, що цей саміт має стати імпульсом для подальшої підтримки України», – додав Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня у столиці Чехії Празі відбувся другий парламентський саміт Міжнародної кримської платформи. Майже 70 делегацій парламентів із різних країн світу взяли участь у заході.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-