Ізраїль може змінити позицію щодо допомоги Україні - американський експерт

Ізраїль може змінити позицію щодо допомоги Україні - американський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Ознаки співпраці Російської Федерації з терористичними організаціями на Близькому Сході та з Іраном стають дедалі більш очевидними, і не виключено, що Ізраїль з часом змінить позицію щодо рівня допомоги Україні у протистоянні з агресором.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив американський експерт з національної безпеки Євген Віндман.

«Я також передбачаю, що досить прохолодна підтримка України з боку Ізраїлю перетвориться на набагато більш активну допомогу», – заявив Віндман.

Він відзначив заяви деяких ізраїльських посадовців, які вважають за необхідне звернути увагу на питання російської загрози після вирішення більш нагальних проблем із ХАМАСом.

«Невдовзі ми станемо свідками деяких подій на Близькому Сході та в інших частинах світу, які негативно вплинуть на Росію», – вважає експерт.

На запитання, чи бачить він причинно-наслідковий зв'язок між вторгненням РФ в Україну та нападом ХАМАСу на Ізраїль, експерт відповів стверджувально.

«Я бачу такий зв’язок. Я думаю, що Росія грає стратегічно і має у різних куточках світу поплічників, яким вона може наказати діяти у будь-який момент. У них є ПВК «Вагнер», яка підтримувала військові перевороти в Північній Африці», – заявив Віндман.

Він звернув увагу на тривалі відносини між РФ та терористичними організаціями на Близькому Сході та з урядом Ірану. «Представники цих груп та посадовці з Тегерана відвідували Москву протягом останнього часу. І деякі ознаки цієї співпраці вже стають очевидними. Гадаю, протягом наступних місяців або років це остаточно проявиться, але я впевнений, що Росія відіграла певну роль у подіях на Близькому Сході», – зазначив експерт.

Читайте також: Для Байдена важливо забезпечити підтримку України й Ізраїлю - Білий дім

Як повідомлялося, глава британського уряду Ріші Сунак за підсумками візиту до Близького Сходу минулого тижня заявив, що у ХАМАСу та президента РФ однакова мотивація, однак їм не вдасться досягнути своїх цілей.

У спеціальному зверненні до народу президент США Джо Байден заявив, що терористичну організацію ХАМАС та президента Росії Володимира Путіна об’єднує спільне прагнення знищити сусідні демократії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-