Голова ОБСЄ впевнений у перемозі України

Голова ОБСЄ впевнений у перемозі України

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі висловив впевненість, що Україна переможе у розв’язаній проти неї Росією агресивній війні. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі під час спільної пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою у понеділок у Києві.

"Також я підтверджую незмінну підтримку хоробрим людям України – що ваша хоробрість, ваша відданість заслуговують на нашу підтримку та повагу. Натхнений вашим прикладом, я впевнений, що ви переможете і Україна переможе", - сказав він.

Читайте також: Для порятунку ОБСЄ треба виставити Росію за двері - Кулеба

Як чинний голова ОБСЄ Османі закликав Російську Федерацію "припинити війну і вивести війська з України, а також повернутися до принципів та цінностей ОБСЄ і відновити мир".

Він вказав на те, що агресія РФ проти України є пріоритетом головування Північної Македонії в ОБСЄ, свідченням чого є вже другий візит Османі протягом року до Києва. "Агресія Росії проти України – найбільший виклик, на який ми маємо відповісти", - наголосив голова ОБСЄ.

За його словами, від російської агресії також страждає ОБСЄ, "як місце для співпраці та безпеки".

Читайте також: Для порятунку ОБСЄ треба виставити Росію за двері - Кулеба

"Є численні сигнали того, що хтось хотів би бачити, що руки ОБСЄ зв'язані, поставити під знак питання, актуальність та здатність ОБСЄ. Наша організація цьому опирається. Але ж є декілька критичних питань. Якщо їх негайно не вирішити, це може зруйнувати ключові функції ОБСЄ, що може завадити ОБСЄ виконувати ключові завдання щодо захисту людей", - заявив Османі.

Він зазначив, що ОБСЄ "може допомогти під час війни, але навіть більше під час миру".

"Шляхом важливих донорських програм на підтримку України, розпочатих в листопаді минулого року, ми продовжуємо допомагати Україні за допомогою впровадження проєктів, спрямованих на конкретні потреби. Дані проєкти будуть допомагати пом'якшувати наслідки війни і також підтримувати подальші реформи. ОБСЄ буде підтримувати Україну на шляху до відновлення" – заявив голова ОБСЄ.

Османі також вказав на важливість зусиль, які вживаються в рамках так званого "Московського механізму" ОБСЄ з метою документації випадків депортації Росією українських дітей.

"Але це – лише верхівка айсбергу стосовно того, що ОБСЄ зможе зробити. Вона буде слугувати як платформа для відповідальності, підзвітності щодо всіх злочинів, що відбуваються в Україні. Це створює додану вартість для організації і сьогодні, і в майбутньому", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі у понеділок, 16 жовтня, прибув з візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-