Штати в ООН: Обрання Росії до Ради з прав людини - це огидна пляма

Штати в ООН: Обрання Росії до Ради з прав людини - це огидна пляма

Укрінформ
Якщо Росію буде повторно обрано до Ради ООН з прав людини, то довіру до Організації буде підірвано.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку під час засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку висловив представник зі спеціальних політичних справ Постійного представництва США при ООН Роберт Вуд.

“Рада з прав людини - це ключовий орган ООН, завданням якого є пропагування поваги до прав людини та їх захист по всьому світу. Повторне обрання до цього органу Росії, поки вона відкрито продовжує чинити воєнні та інші масові злочини, стане потворною плямою, яка підірве довіру до Ради та до ООН”, - сказав Вуд.

Читайте також: Кислиця в Радбезі ООН: Завдання ЗСУ - зменшити військовий потенціал Росії

Він наголосив, що “після припинення її членства у Раді в квітні, Росія могла припинити своє кричуще нехтування правами людини, натомість вона подвоїла його”.

“Попри її намагання заперечити та перекласти вину, буду відвертим: саме дії Росії роблять її непридатною до членства у Раді з прав людини. Які ще докази необхідні міжнародній спільноті?”, - зазначив дипломат.

Читайте також: В ООН заявили, що не змогли відновити цілісність свого Статуту: Ще не пізно це зробити

Як повідомляв Укрінформ, у квітні минулого року Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію про тимчасове позбавлення прав Росії в Раді ООН з прав людини (РПЛ) через війну в Україні. Однак Росія має намір висунути свою кандидатуру повторно на виборах, що відбудуться 10 жовтня.

Рада ООН з прав людини базується в Женеві. До її складу входять 47 членів, кожен з яких обирається на трирічний термін.

Читайте також: Росія у п’ятницю знову скликає Радбез ООН для «засудження» постачань зброї Україні

На наступних виборах Росія змагатиметься з Албанією та Болгарією за два місця в Раді, зарезервовані для країн Центральної та Східної Європи.

У голосуванні візьмуть участь усі 193 члени Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Дипломати заявили, що Росія веде агресивну кампанію, пропонуючи малим країнам зерно і зброю в обмін на їхні голоси. Таким чином, за їхніми словами, цілком можливо, що Росія може повернутися до складу РПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-