Мецола: ЄС має бути готовим до переговорів про розширення з Україною, Молдовою та країнами Західних Балкан

Мецола: ЄС має бути готовим до переговорів про розширення з Україною, Молдовою та країнами Західних Балкан

Укрінформ
Євросоюз, після доповіді Єврокомісії щодо розширення, має бути готовим розпочати переговори про входження з Україною, Молдовою та країнами Західних Балкан.

Про це перед початком роботи неформальної Європейської ради в іспанському місці Гранада заявила президент Європарламенту Роберта Мецола, повідомляє Укрінформ. 

«Ми маємо дочекатися доповіді (Єврокомісії), що стосуватиметься кожної країни. Позиція Європарламенту чітка: щойно всі умови будуть виконані, ми маємо переходити до наступного кроку. Це означає, що за позитивної доповіді, маємо бути готові розпочати переговори щодо входження. Ми дивимося на Україну й Молдову, на країни Західних Балкан», - сказала Мецола. 

Вона зауважила, що вчорашня зустріч лідерів ЄС з колегами і партнерами в рамках європейської політичної спільноти, що також відбулася у Гранаді, надала вагомий стимул для подальшого обговорення майбутнього розширення та змін у самому ЄС.

«Вчора ми зустрілися з нашими європейськими партнерами, з нашими сусідами, з ідеєю поглибити та розширити Європейський Союз. Це означає, що нам потрібні реформи. Зараз настав час для обговорення на рівні Європейського Союзу, що ми маємо робити, що працює зараз для 27-ми (країн – ред.) і що не буде працювати для 32-х, 33-х або для 35-ти. Ми маємо бути надійними у цих процесах. Зустріч вчора дала нам вірний імпульс, щоб вести таку розмову до зустрічей Європейської ради у жовтні та грудні», - сказала президент Європарламенту.

Читайте також: Лідери Євросоюзу в Гранаді обговорять майбутнє ЄС та його розширення - Мішель

«Реформи – це про нашу стратегічну автономію. Теж саме ми можемо сказати про наш бюджет. Я говорю також про необхідність перегляду та ухвалення чіткого багаторічного бюджету ЄС. Наші пріоритети змінилися з огляду на (російське) вторгнення, енергетичну кризу, пандемію тощо. Весь світ змінився. Тож шлях, яким ми визначаємо спрямування нашого бюджету, має дозволяти досягати поставлених цілей», - додала Мецола.

Як повідомлялося, сьогодні у Гранаді відбувається неформальне засідання Європейської ради, під час якого європейські лідери обговорюватимуть майбутній розвиток ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-