Євросоюз не зможе заповнити прогалину, якщо США припинять підтримку України - Боррель

Євросоюз не зможе заповнити прогалину, якщо США припинять підтримку України - Боррель

Укрінформ
Україна потребує продовження подальшої підтримки як з боку Євросоюзу, так і з боку Сполучених Штатів, чий останній бюджет без допомоги Україні став несподіванкою.

Про це заявив журналістам високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель перед початком саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді (Іспанія), передає кореспондент Укрінформу.

"Я був у Києві кілька днів тому саме в той час, коли ми дізналися, що Конгрес США не включив підтримку України до великої домовленості щодо бюджету, з метою уникнення "шатдауну". Це було точно не очікувано, і точно не хорошими новинами", - сказав він.

Читайте також: Байден має пояснити американцям важливість підтримки України - Годжес

Високий представник ЄС висловив сподівання, що це не стане остаточною позицією Сполучених Штатів і буде знайдено шляхи для продовження підтримки України.

"Україна потребує підтримки Європейського Союзу, яка є і ми її будемо збільшувати. Але вона також потребує підтримки з боку Сполучених Штатів", - наголосив Боррель.

За його словами, Євросоюз сам не зможе заповнити прогалину, яка з’явиться у випадку, якщо США припинять підтримку України.

"Безумовно, Європа не може замінити США. Європа збільшує свою підтримку. За столом є пропозиції щодо 50 мільярдів євро для цивільних та економічних цілей, а також 20 млрд євро військової підтримки. І ми зробили це, не чекаючи на рішення США. Звичайно, ми можемо зробити більше, але США – це щось вразливе у питанні підтримки України", - сказав Боррель.

Читайте також: Конгрес може ухвалити пакет допомоги для України навіть попри заміну спікера - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Палата представників США схвалила законопроєкт про бюджетне фінансування терміном на 45 днів без урахування допомоги Україні - аби уникнути "шатдауну" 1 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-