Конгрес може ухвалити пакет допомоги для України навіть попри заміну спікера - Білий дім

Конгрес може ухвалити пакет допомоги для України навіть попри заміну спікера - Білий дім

Укрінформ
У адміністрації президента США зберігають тверду впевненість, що Конгрес збереже двопартійну підтримку щодо продовження допомоги України та ухвалить необхідне законодавство навіть попри заміну спікера в Палаті представників.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Незалежно від того, що відбувається в Палаті представників, все керівництво (нижньої – ред.) палати підтримує продовження підтримки Україні, і переважна більшість членів палати з боку республіканців підтримує подальшу допомогу Україні», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Палата представників усунула Маккарті з посади спікера - вперше в історії США

Кірбі підкреслив, що адміністрація США цінує заяви республіканців з цього приводу, у тому числі спікера Кевіна Маккарті.

Він визнав, що в палаті є «невелика меншість гучних законодавців», які заперечують це. Однак вони, за словами Кірбі, не представляють інтересів всієї партії та свого партійного керівництва.

Читайте також: Штати вже спланували пакети військової підтримки Україні на два тижні наперед

Представник адміністрації попередив, що затримка з новим пакетом допомоги Україні може мати негативні наслідки на полі бою.

«Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоби підтримка України з боку Америки була перервана. Час нам не друг», - наголосив Кірбі.

Читайте також: Допомога Україні: Білий дім впевнений у двопартійній підтримці

Як повідомлялося, у понеділок один з ультраправих конгресменів Мет Гетц ініціював процедуру відставки спікера Палати представників Кевіна Маккарті. Це відбулося після того, як спікер заручився підтримкою демократів під час голосування бюджетного законопроєкту, щоби уникнути урядового «шатдауну» в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-