Британці непохитні у підтримці перемоги України - держміністр

Британці непохитні у підтримці перемоги України - держміністр

Укрінформ
Британські політики та громадяни непохитні у підтримці перемоги України, яка відбиває російську агресію.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила державний міністр у справах Індо-Тихоокеанського регіону при МЗС Великої Британії Енн-Марі Тревелян під час Варшавського безпекового форуму.

"Я можу сказати, і це надзвичайно помітно в усьому Сполученому Королівстві, що підтримка перемоги України є абсолютно непохитною", - сказала держміністр.

Вона додала, що британці прийняли у себе майже 180 тис. українських переселенців, і це зобов’язання щодо їх подальшої підтримки також "абсолютно непохитне".

"Я думаю, що це все тому, що існує глибоке розуміння, що українці ведуть істинну боротьбу за свободу і демократію, при цьому дуже реальну та жорстоку. Авторитарний режим намагається знищити рішучість цієї молодої країни розвивати свою демократію для наступних поколінь українців, і британські громадяни це розуміють. Ми розуміємо, що це означає", - наголосила Енн-Марі Тревелян.

За її словами, зобов’язання щодо підтримки України є непохитними як на урядовому рівні, так і в британських громадах. Вона навела приклад зі своїм виборчим округом, де українські прапори можна побачити біля фермерських воріт, церков чи будь-де.

Читайте також: Британія запровадила нові санкції проти РФ за «вибори» на окупованій території України

"Британський народ абсолютно повністю підтримує захист тих цінностей свободи, які ми у Великій Британії завжди підтримували та захищали. І ми, безумовно, будемо продовжувати це робити", - заявила держміністр.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році Велика Британія надала Україні військову допомогу на суму 2,3 млрд фунтів. Такі ж обсяги допомоги було обіцяно й у 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-