Держдеп закликав Конгрес США вжити заходів для продовження підтримки України

Держдеп закликав Конгрес США вжити заходів для продовження підтримки України

Укрінформ
Державний департамент США звернувся із закликом до Конгресу вжити «вкрай важливих» кроків для продовження підтримки України, підкресливши, що за цим спостерігають і союзники, і противники Сполучених Штатів.

З відповідною заявою виступив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепу Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Хоча ми маємо можливості продовжувати підтримку України в її здатності захищатися в найближчій перспективі, ми вже вичерпали значну частину наявного фінансування допомоги у сфері безпеки. Вкрай важливо, щоби Конгрес вжив заходів», - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Кулеба - про голосування у Конгресі: Ми не вважаємо, що підтримка США похитнулась

Він наголосив, що потужна більшість в обох палатах Конгресу підтримує продовження допомоги Україні, бо йдеться не лише про Україну.

«Йдеться про світ, у якому ми хочемо жити. Якщо ми дозволимо таким авторитарним лідерам, як президент Путін, робити з іншими суверенними країнами все, що їм заманеться, це зруйнує весь Статут ООН, і ми будемо жити у світі, де така агресія може статися будь-де, будь-коли»,- зауважив речник Держдепу.

Він також зазначив, що в разі відмови підтримувати Україну, американський народ заплатить вищу ціну.

Читайте також: Ситуація з бюджетом у США не зупинить надходження раніше оголошеної допомоги Україні - МЗС

Крім того, Міллер наголосив, що допомога України має передбачати крім захисту свого суверенітету також відновлення безпеки та процвітання демократії.

«Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоб американська підтримка України була перервана. Наші союзники, наші супротивники та світ стежитимуть за цим»,- зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Держдепартамент закликав Конгрес США продовжити підтримувати Україну

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Білий дім висловив упевненість у збереженні в Конгресі США твердої двопартійної підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-