Кулеба - про голосування у Конгресі: Ми не вважаємо, що підтримка США похитнулась

Кулеба - про голосування у Конгресі: Ми не вважаємо, що підтримка США похитнулась

Укрінформ
Українська сторона вважає, що голосування в Конгресі США за тимчасовий бюджет без додаткового пакета підтримки нашої країни є випадком, а не системою, і працює з обома партіями, щоб це не повторилося.

Про це глава української дипломатії сказав на спільному з високим представником ЄС Жозепом Боррелем брифінгу перед засіданням Ради міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Питання в тому, чи те, що сталося в Конгресі США минулими вихідними, є інцидентом, чи системою. На мою думку, це інцидент”, – сказав він.

Кулеба додав, що українська сторона мала дуже глибокі обговорення з обома партіями в Конгресі.

“На фоні потенційного шатдауну в США рішення було ухвалене таким, як є, але ми тепер працюємо з обома частинами Конгресу, щоб переконатися, що це не повториться за будь-яких умов”, – зазначив міністр.

Читайте також: Байден очікує, що республіканці-радикали знову намагатимуться зірвати ухвалення бюджету

Очільник МЗС України додав, що не вважає підтримку США зруйнованою, тому що Америка розуміє, що стоїть на кону в Україні і що це набагато більше, ніж просто Україна. “Це стабільність та життєздатність світу, тому, я думаю, ми зможемо знайти потрібне рішення”, - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, Сенат Конгресу США схвалив законопроєкт про тимчасове фінансування уряду на 45 днів, який не передбачає додаткового пакета допомоги Україні.

У МЗС України пояснили, що ситуація з тимчасовим бюджетом США не зупинить надходження раніше оголошеної підтримки Україні й українська влада працює з американськими партнерами щодо нових коштів допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-