Байден очікує, що республіканці-радикали знову намагатимуться зірвати ухвалення бюджету

Байден очікує, що республіканці-радикали знову намагатимуться зірвати ухвалення бюджету

Укрінформ
Президент США Джо Байден вважає, що радикали з Республіканської партії в Палаті представників, які намагалися зірвати ухвалення закону про бюджетне фінансування, намагатимуться зробити це повторно.

Про це передає Укрінформ з посиланням на NBC News.

«Останні кілька днів і тижнів крайні республіканці MAGA (протрампівський рух Make America Great Again, – ред.) намагалися вийти з цих домовленостей, – сказав Байден у неділю на пресконференції в Білому домі. – Голосування за глибоке, тривале скорочення витрат з 30 до 80 відсотків – це було б руйнівним для мільйонів американців. Воно знову провалилося... і ми зупинили його. Але я не маю жодних ілюзій, що вони повернуться знову».

Читайте також: На Харківщині для перейменування Первомайського знову не вистачило голосів

Відповідаючи на запитання журналістів, чи довіряє він спікеру Палати представників республіканцю Кевіну Маккарті в цьому питанні, Байден сказав: «Ми щойно домовилися стосовно України. Тож побачимо. Я цілком очікую, що спікер дотримається своїх зобов'язань щодо забезпечення прийняття закону та підтримки, необхідної для допомоги Україні, яка захищається від агресії та жорстокості».

Після пресконференції Байдена речник спікера Палати представників заявив, що допомога Україні має бути обгрунтована і підзвітна.

«Спікер Маккарті був чітким і послідовним: ми зобов'язані... забезпечити, щоб будь-який запит на подальшу допомогу Україні супроводжувався обґрунтованою стратегією і підзвітністю. Палата представників продовжить обговорення цих викликів у найближчі тижні».

Читайте також: Флягу «Да Вінчі» продали на благодійному аукціоні

Я повідомлялося, у суботу ввечері Конгрес ухвалив короткостроковий закон, який дає уряду змогу уникнути шатдауну. Фінансування уряду до 17 листопада здійснюватиметься на рівні минулого року, що дасть Конгресу більше часу для досягнення угоди про фінансування на цілий рік.

Закон не включає допомогу Україні, оскільки Маккарті вилучив відповідне положення на вимогу радикалів, заявивши, що воно має бути розглянуте окремо пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-