Флягу «Да Вінчі» продали на благодійному аукціоні

Флягу «Да Вінчі» продали на благодійному аукціоні

Фото
Укрінформ
З благодійного аукціону на підтримку ЗСУ, який відбувся у Галичі, на Прикарпатті, продали флягу «Да Вінчі».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Початкова ціна лоту становила 10 тисяч гривень. Лот представила бабуся Дмитра Коцюбайла - Іванна Винник. Вона побажала, щоб кошти, які виручать на аукціоні, віддали бойовому підрозділу «Вовки Да Вінчі».

«Якщо цю флягу продадуть, нехай кошти віддадуть у роту, де Діма служив. Ті хлопці багато потребують», - каже бабуся Героя.

На аукціоні флягу «Да Вінчі» продали за 40 тисяч гривень. Її придбав 22-річний підприємець Михайло. Він зізнається, що готовий був змагатись за цей лот навіть, якщо б він досягнув 100 і більше тисяч гривень.

«Фляга «Да Вінчі» для мене – максимальний заряд духу. Непростий хлопець, Герой. Цю флягу я обов’язково поверну його бабусі», - запевнив Михайло і виконав свою обіцянку наприкінці аукціону.

Сама Іванна Винник розповіла перед аукціоном для Укрінформу, що у її онука було кілька фляг.

«Він їх мав багато. Він збирав собі їх, робив колекцію. Цю флягу Діма залишив вдома, коли перший раз був поранений на війні», - пригадує бабуся «Да Вінчі».

Вона зауважила, що багато особистих речей Дмитра віддала у Бовшівський ліцей, де вчився її онук. Нині там відкрили музей Героя та назвали навчальний заклад іменем Дмитра Коцюбайла.

«Я була на лінійці. Школу назвали на честь Діми. Музей відкрили гарний. Діти постійно туди їдуть, їм цікаво подивитись, де він був, де служив, яке пекло пройшов…» - каже жінка.

Нині вона бажає усім військовим та побратимам онука лише одного – повернутись живими додому.

«Аби ніхто більше не гинув. Це дуже важка втрата, її важко пережити. Дуже. Просинаюсь, він є… Вийду на подвір’я, сяду під ворітьми, де він насадив беріз багато, най би побачив… Дуже тяжко. Вся надія була на нього. Дев’ять років (плаче – авт.) … Всі казали: «Ваш Діма був безсмертним», - говорить пані Іванна.

На благодійному аукціоні у Галичі виставили 37 лотів. Аукціон провели в рамках відзначення 1125-річчя з часу першої згадки про Галич. Усі зібрані кошти на аукціоні скерують на підтримку ЗСУ. Раніше на Прикарпатті провели два таких аукціони, на яких для військових зібрали близько 7 млн грн.

Читайте також: Ада Роговцева ініціювала перейменування вулиці у Києві на честь Героя України Да Вінчі

Дмитро Коцюбайло — український доброволець, лейтенант, командир 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Перший доброволець, якому присвоєно звання Герой України прижиттєво. Загинув Дмитро Коцюбайло 7 березня 2023 року у битві за Бахмут.

Фото: Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОВА/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-