Кулеба: Україна - першосортна держава, нас влаштує тільки «першосортне членство» в ЄС

Кулеба: Україна - першосортна держава, нас влаштує тільки «першосортне членство» в ЄС

Укрінформ
Україна не отримувала пропозицій щодо часткового чи будь-якого іншого неповного членства в ЄС і не погодиться на жодні варіанти, окрім «першосортного членства».

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з високим представником ЄС Жозепом Боррелем пресконференції за підсумкам засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам ніякі пропозиції (щодо неповного членства в ЄС – ред.) не робилися, але можу зафіксувати, що Україна є першосортною державою, тому нічого, окрім «першосортного членства», нас не влаштовує», - сказав Кулеба, коментуючи заяву Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, що Україна не погодиться на членство "другого сорту".

Він також зазначив, що Україна на всіх рівнях доводить сигнал Європейському Союзу, що за жодних обставин не можна допустити ситуації, щоб реформа ЄС використовувалася як інструмент гальмування набуття членства в ЄС і Україною, й іншими країнами-кандидатами.

Читайте також: Зустріч міністрів ЄС у Києві пришвидшує євроінтеграцію України - МЗС

«Наразі ми уважно стежимо за тими пропозиціями, які обговорюються на рівні ЄС, доводимо своє бачення, у нас нормальний діалог з цього приводу», - запевнив глава МЗС.

Як повідомлялося, Франція і Німеччина наполягають на альтернативному варіанті повного членства в ЄС, який міг б стати основою для поступової інтеграції країн-кандидатів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль днями заявив у інтерв’ю Politico, що Україна прагне стати "повноправним кандидатом на повноправне членство" в Євросоюзі і не погодиться на обмежене членство "другого сорту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-