Зустріч міністрів ЄС у Києві пришвидшує євроінтеграцію України - МЗС

Зустріч міністрів ЄС у Києві пришвидшує євроінтеграцію України - МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що зустріч міністрів закордонних справ держав-членів ЄС у Києві пришвидшує європейську інтеграцію України.

Про це глава української дипломатії заявив на відкритті разом з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем першої панелі пленарного засідання міністрів ЄС в Україні, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

«Це історичний день. Вперше міністри держав-членів ЄС зустрічаються за межами нинішніх кордонів Євросоюзу, але в межах його майбутніх кордонів. Я переконаний, що ця зустріч пришвидшить європейську інтеграцію України», — заявив Кулеба.

Глава МЗС України наголосив, що кожного разу, коли ЄС та його держави-члени ухвалювали безпрецедентні рішення, Європа вигравала. Він висловив вдячність за рішучу та непохитну підтримку України з боку європейських колег із перших днів повномасштабного вторгнення.

«Сьогодні немає важливішої мети, аніж забезпечити переконливу перемогу України. Ця війна має завершитися справедливим і тривким миром згідно з Формулою миру Президента Зеленського. Це складне завдання. Але це єдиний шлях до вільної та мирної Європи», - акцентував міністр.

Кулеба зазначив, що на шляху створення Європейського Союзу було чимало важких моментів, коли батьки-засновники ЄС та їхні наступники могли опустити руки, бо завдання було надто складним, надто дорогим, а його результати не були гарантованими. Але вони рухалися вперед попри всі складнощі.

Читайте також: Проведення Ради міністрів ЄС із закордонних справ в Україні є історичною подією - Кулеба

«Жан Моне колись сказав: «Продовжувати, продовжувати; немає іншого майбутнього для народів Європи, крім як жити разом у союзі». Нам потрібна така налаштованість. Якщо ви вірите у те, що ви робите, ви завжди знайдете сили рухатися вперед. Російська агресія проти України не може закінчитись нічиєю. Агресія має зазнати поразки. Винні мають бути покарані. Справедливість, свобода та гідність мають перемогти. Ми не можемо дозволити собі скепсис, втому, напіврішення чи схід з дистанції. Тож продовжуємо, продовжуємо: немає іншого майбутнього для народів Європи, крім як у єдності з Україною», — заявив він.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 жовтня, у Києві проходить виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-