Глава МЗС Австрії: Жодних переговорів щодо України без України

Глава МЗС Австрії: Жодних переговорів щодо України без України

Укрінформ
Лише Україні вирішувати, коли починати мирні переговори з російським агресором.

Як передає кореспондент Укрінформу, про заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг в інтерв'ю німецькому телеканалу Die Welt.

"Я сподіваюся, що це (мирні переговори з врегулювання російсько-української війни – ред.) станеться найближчим часом. Ключовим моментом для мене є, і це має бути керівним принципом: жодних переговорів щодо України без України", - сказав він.

Австрійський міністр також заявив, що саме Україна має вирішувати, "коли настане час для переговорів".

"Мир завжди досягається за столом переговорів, а не на полі бою. Але ми все ще маємо логіку поля бою з обох сторін. І, звичайно, ми сподіваємося, що дуже скоро все повернеться до логіки переговорів. Але це рішення буде приймати Київ", - сказав Шалленберг.

Читайте також: Глава МЗС Австрії: Треба трансформувати підтримку України у довгострокову співпрацю

Він додав, що важливо також створити "систему, в якій люди в Україні також будуть впевнені, що Росія не завдасть нового удару через кілька років".

"Довіра – це найрідкісніший товар у цьому світі. І відновлення цієї довіри, ймовірно, вимагатиме гарантій безпеки, які виходять далеко за межі Європейського Союзу", - заявив глава австрійського МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг заявляв, що виступає за збереження відкритими каналів діалогу з Росією, попри її спробу "в неоімперіалістичний спосіб захопити іншу державу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-