Глава МЗС Австрії: Треба трансформувати підтримку України у довгострокову співпрацю

Глава МЗС Австрії: Треба трансформувати підтримку України у довгострокову співпрацю

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг виступив за необхідність трансформування підтримки Євросоюзом України у довгострокову співпрацю, особливо з метою зміцнення судової системи та боротьби з корупцією.

Як передає Укрінформ з посиланням на АРА, про це очільник австрійського МЗС заявив журналістам під час поїздки до Києва для участі у засіданні Ради міністрів ЄС із закордонних справ.

Зазначається, що австрійський міністр назвав корупцію "отрутою для будь-яких інвестицій у відбудову України".

Також Шалленберг назвав історичне виїзне засідання Ради ЄС у Києві "потужним сигналом солідарності" з Україною, яка протистоїть російському агресору.

Міністр закордонних справ Австрії зазначив, що "війна на виснаження", у яку перетворилася російська агресія проти України, зараз перебуває у самому розпалі. Він вказав на те, що Росія зараз знову цілеспрямовано атакує українські системи енергопостачання, здійснюючи "щоденний терор з повітря над усією територією країни".

Як повідомляє АРА, це перший раз, окрім засідань, що проводяться під час щорічної Генасамблеї ООН у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, коли Рада міністрів закордонних справ проходить не на території ЄС.

Читайте також: Візит Ради міністрів ЄС до Києва є символом підтримки України - Боррель

Перед початком зустрічі міністри закордонних справ країн-членів ЄС вшанували пам'ять жертв української війни біля Стіни пам’яті полеглих українських захисників. Виїзне засідання Ради ЄС відкрив Президент України Володимир Зеленський.

За даними австрійського інформагентства, кілька із 27 міністрів закордонних справ країн ЄС не приїхали до Києва, зокрема з Угорщини та Польщі. "Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відразу скасував свою поїздку. Угорщина має застереження щодо політики ЄС стосовно Росії та України. За повідомленнями, головний польський дипломат Збігнєв Рау заразився коронавірусом", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, сьогодні у Києві відбувається виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-