Візит Ради міністрів ЄС до Києва є символом підтримки України - Боррель

Візит Ради міністрів ЄС до Києва є символом підтримки України - Боррель

Укрінформ
Неформальне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яке відбудеться сьогодні у Києві, є ознакою  рішучості ЄС у підтримці України у її боротьбі проти російської агресії та у реалізації «формули миру» президента Зеленського.

Про це сьогодні в Києві заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, під час спільного підходу до преси разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні міністри закордонних справ ЄС прибувають у Київ. Такого роду зустрічі відбуваються неформально, тому що вони є політичними дебатами високого рівня й не мають на меті досягнення якихось конкретних висновків або рішень. Це певного роду «мозковий штурм», який ми маємо провести між собою, щоб поглянути на ситуацію навколо цієї війни проти України, зважити, як ми будемо підтримувати Україну. Ми розглянемо знову мирну формулу Зеленського, щоб отримати більше підтримки по усьому світу», - сказав Боррель.

Він подякував українській стороні за можливість взяти участь у подіях із вшанування українських захисників, що відбулися вчора. За словами високого представника ЄС, прибуття до Києва міністрів закордонних справ країн ЄС є демонстрацією зобов’язань Європейського Союзу у продовженні підтримки України в боротьбі проти збройної агресії Росії.

Читайте також: Боррель назвав війну РФ проти України екзистенційною загрозою як для Європи, так і для США

Як повідомлялося, сьогодні у Києві відбувається виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-