Боррель назвав війну РФ проти України екзистенційною загрозою для європейців

Боррель назвав війну РФ проти України екзистенційною загрозою для європейців

Укрінформ
Європейський Союз незмінно підтримуватиме Україну, тому що для європейців російська агресія є екзистенційною загрозою.

Про це у Києві сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель під час спільного підходу до преси разом із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так він відповів на запитання журналістів щодо реакції ЄС на невключення пакета допомоги для України у бюджет США, що діятиме до 17 листопада в умовах неприйняття бюджету на наступний рік.

«Дійсно, йдеться про стабільність і передбачуваність у світі. Ця війна має наслідки для усього світу, але для нас, європейців, це є екзистенційною загрозою. Я не можу сказати, що вона є такою для всіх у світі, але для нас так. Саме тому ми маємо вас підтримувати та обговорювати з нашими американськими союзниками й друзями, що для них також (важливо), продовження підтримки. Я переконаний, що це рішення буде переглянуте і ми разом будемо на вашому боці», - наголосив Боррель.

Він утримався від відповіді на запитання про можливість проведення виборів в Україні, пославшись на те, що розгляд такого питання не є «його справою», оскільки головна відповідальність високого представника ЄС - зовнішня політика Європейського Союзу, а не внутрішня політика окремих країн.

Читайте також: Візит Ради міністрів ЄС до Києва є символом підтримки України - Боррель

Як повідомлялося, сьогодні у Києві відбувається виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Минулої суботи обидві палати Конгресу США схвалили законопроєкт, який дозволяє продовжити до 17 листопада фінансування уряду США в умовах відсутності бюджету на новий фінансовий рік. При цьому до витратної частини бюджету не був включений пакет допомоги для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-