Боротьба з дезінформацією є спільним пріоритетом ЄС та України – Боррель

Боротьба з дезінформацією є спільним пріоритетом ЄС та України – Боррель

Укрінформ
Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель відвідав Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Києві.

Про це він повідомив на пресконференції в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“У Росії агресія проти України супроводжувалася масовими гібридними атаками, тобто пропагандою, маніпулюванням інформацією, дезінформаційними кампаніями, кібератаками на інформаційні мережі. Ми повинні ... з цією дезінформацією боротися. Це високий пріоритет для Європейського Союзу та України”, – сказав високий представник ЄС.

Боррель підкреслив, що був радий нагоді відвідати Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

“Ми бачимо, що пропаганда поширюється у великих масштабах. Ми бачимо це в Африці, в Латинській Америці, в Азії. Через цю війну пропаганди та дезінформації Росія намагається зняти з себе відповідальність за війну, заперечуючи окупацію, анексії, звірства, звинувачуючи інших у наслідках продовольчої та енергетичної кризи”, – зазначив він.

Читайте також: Європейська підтримка України не залежить від перебігу війни - Боррель

Боррель наголосив на необхідності боротися з викривленими наративами. “Ми маємо вести цю битву, виграти її, тому що справа не лише в території, а й в людях. Маємо створювати організації та підтримувати такі структури, як та, яку я щойно відвідав - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки”.

На переконання високого представника ЄС, за допомогою таких центрів можна протистояти агресії Росії, і Брюссель також докладає зусиль до цього.

Як повідомлялося, напередодні високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель прибув з візитом в Україну. За цей час він відвідав Одесу, вшанував загиблих воїнів у Києві та провів першу особисту зустріч із міністром оборони Рустемом Умєровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-