Після перемоги українська оборонна промисловість буде повністю інтегрована у НАТО - Кулеба

Після перемоги українська оборонна промисловість буде повністю інтегрована у НАТО - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прогнозує, що після війни і перемоги українська оборонна промисловість буде повністю інтегрована в НАТО, а виготовлена українськими та іноземними компаніями зброя буде найбільш конкурентоспроможною у світі.

Про це глава української дипломатії заявив на першому Форумі оборонних індустрій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС зазначив, що дивиться на міжнародне майбутнє української оборонної індустрії «з надзвичайним оптимізмом».

«Я думаю, що в результаті війни після перемоги відбудеться дві речі: перша – українська оборонна промисловість буде повністю інтегрована в НАТО, як і сама Україна. А друга – зброя, виготовлена українськими та іноземними компаніями, буде найбільш конкурентоздатною у світі», - сказав Кулеба.

Читайте також: Україна стане новим центром виготовлення військової продукції у Європі - Шмигаль

Він зазначив, що кожна міжнародна розмова представників української влади починається з питання зброї. Однак якщо спочатку ці розмови починалися з отримання Україною зброї, то приблизно з кінця літа-осені минулого року українська сторона почала серйозно говорити спочатку про ремонт на території України, а потім про спільне виробництво.

«Я хочу, щоб кожна компанія, яка тут присутня, знала, що коли Україна говорить з партнерами, ми завжди закликаємо їх створювати для вас умови для роботи з Україною, фінансувати закупівлю зброї, обладнання для їхніх армій, щоб вони могли зі своїх складів нам робити теж постачання, але також зміцнювати власні збройні сили. Ця тема постійно присутня. І те, що я чую в розмовах з партнерами, - це також шалений інтерес до досвіду і виробничих можливостей українського бізнесу», - зазначив міністр закордонних справ.

У цьому контексті він наголосив, що Україна є не лише споживачем, а повноцінним партнером.

«І так само, як ми отримуємо переваги від західної зброї, її виробники отримують унікальні переваги на ринку для вдосконалення своїх зразків та створення ще потужнішої зброї», - акцентував глава МЗС.

Читайте також: Передача Україні сучасних оборонних технологій зміцнює НАТО – міноборони Литви

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу взяли участь у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-