Передача Україні сучасних оборонних технологій зміцнює НАТО - міноборони Литви

Передача Україні сучасних оборонних технологій зміцнює НАТО - міноборони Литви

Укрінформ
Україна зараз має досвід використання практично всього військового обладнання і техніки країн НАТО, і застосування нових оборонних технологій в Україні зміцнює не лише її саму, а й весь Альянс.

Як передає Укрінформ, про це заявила заступниця міністра національної оборони Литовської Республіки Грета Моніка Тучкуте під час виступу на першому Форумі оборонних індустрій у Києві.

"Для нас також важливо, що ми бачимо дуже тісну співпрацю між нашими литовськими та українськими галузями. І ми бачимо деякі інноваційні рішення, які вже використовуються та випробовуються на полі бою. І таким чином не тільки Україна стає сильнішою, але й ми, литовці, як нація, стаємо сильнішими. І я абсолютно згідна, що весь Альянс і спільнота демократій стає сильнішою", - сказала вона.

Як наголосила Тучкуте, НАТО потрібно продовжувати підтримувати Україну, якщо він хоче "залишатися сильними і конкурентоспроможними з потенційними конкурентами або супротивниками".

У своєму виступі заступниця міністра оборони Литви привітала Україну із проведенням в умовах війни Форуму оборонних індустрій. "Війна триває, але Україна здатна робити такого роду заходи. І запрошувати людей з різних місць, країн та галузей. І ми сидимо тут, у Києві, і говоримо про те, що ми будемо робити з усіма оборонними галузями в майбутньому", - сказала вона.

Вона зазначила, що Україна зараз вже є країною, яка демонструє "найкращу взаємосумісність" усього західного військового обладнання. "Я маю на увазі, що ви вже все знаєте. У вас є нові інновації. Ви знайомі з усім обладнанням, яке вже є у західного світу. Ви вже знаєте, як виробляти і як ремонтувати. Тож це – дуже велика перевага… Ви здатні чинити опір, давати відсіч і показувати, що ви навіть здатні розвиватися далі і робити це в дуже хороший спосіб", - заявила Тучкуте.

Заступниця оборонного відомства Литви також відзначила той факт, що війна в Україні, з огляду на появу нових технологій, змінює загалом саме ведення бойових дій.

Читайте також: Литовський правник не виключає, що НАТО може включитися у війну ще до вступу України

"Тому, що від того, що ми звикли бачити у Другій світовій війні, ми переходимо до іншої війни, де використовуються нові технології. І ми повинні розуміти, що демократії в епоху стратегічної конкуренції повинні об'єднати свої сили. І вони повинні зрозуміти, як вони можуть співпрацювати разом. Тому що тільки таким чином ми здатні випередити наших супротивників і наших конкурентів", - заявила вона.

За словами заступниці литовського міністра оборони, "Україна є найкращим прикладом того, як і де можна використовувати нові технології, як вони можуть розвиватися і як ми можемо боротися з ворогом".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу взяли участь у першому Форумі оборонних індустрій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-