Зеленський: Членство України в НАТО - єдина перспектива тривалого миру для Європи

Зеленський: Членство України в НАТО - єдина перспектива тривалого миру для Європи

Укрінформ
Україна обов'язково буде в НАТО, і це стане єдиною дієвою безпековою перспективою для Європи, яка гарантує тривалий мир.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг був у Києві – плідні переговори. Не лише про наш захист зараз, а й про наш стратегічний захист, спільний захист усіх у Європі. Україна заслуговує стати членом НАТО і стане. Обов’язково. І це не просто наша українська амбіція. Це єдина дієва безпекова перспектива для Європи, яка гарантує реальний тривалий мир. Працюємо над тим, щоб був практичний прогрес у питанні про членство в Альянсі", - зазначив він.

Відео: ОП

Президент розповів, що зі Столтенбергом обговорювалася робота формату Ради Україна – НАТО.

Також глава держави зазначив, що сьогодні відбулися переговори з міністром оборони Франції. Зеленський нагадав, що напередодні була зустріч з міністром оборони Великої Британії.

"Говорили, зокрема, і про посилення наших воїнів, і про загальну стратегію нашої перемоги у війні. Працюємо і над тим, щоб було спільне виробництво необхідної нам зброї – необхідної і Україні, і нашим партнерам", - зазначив він.

Президент висловив вдячність Франції, Великій Британії та всім партнерам, які разом з Україною протистоять російському терору й наближають мир.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський під час зустрічі зі Столтенбергом заявив, що Україна спільно з НАТО працює над підготовкою адаптованої Річної національної програми з визначення практичних кроків на шляху євроатлантичної інтеграції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-