Стефанчук пояснив, за яких умов Шуфрича можна позбавити депутатського мандата

Стефанчук пояснив, за яких умов Шуфрича можна позбавити депутатського мандата

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснив, за яких умов можна позбавити депутатського мандата Нестора Шуфрича, який перебуває у СІЗО за підозрою в держзраді.

Про це Стефанчук розповів в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Спікер нагадав, що механізми для позбавлення депутата ВР мандата «чітко прописані в семи пунктах, які передбачені в Конституції України».

«Я хочу зауважити, що зараз існує таке-то – давайте змініть Конституцію. Під час воєнного стану Конституцію міняти не можна. І тому ми маємо послуговуватися саме цими сімома пунктами», - сказав Стефанчук.

Читайте також: Шуфричу оголосили підозру у держзраді, йому загрожує до 15 років за ґратами

Він пояснив: аби скласти мандат, Шуфрич має власноруч написати відповідну заяву.

«Для його актуального стану, безперечно, такі підстави можуть бути. Це власна заява. Якщо він бажатиме і її напише. І друге – це рішення суду, яке вступило в законну силу. Тому що, слава Богу, в Україні є суд. І я, до речі, як юрист не маю права коментувати цих речей, допоки триває слідство. Тільки рішення суду в кримінальній справі, яке вступило в законну силу є абсолютним і неспростовним критерієм для визнання вини будь-якої особи», - розповів Стефанчук.

Читайте також: Секретар РНБО про арешт Шуфрича: Все до цього йшло

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестору Шуфричу, якому повідомили про підозру у державній зраді, – тримання під вартою до 13 листопада включно.

20 вересня Верховна Рада відкликала Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-