Громадянське суспільство Італії підтримує Україну - директор представництва Єврокомісії

Громадянське суспільство Італії підтримує Україну - директор представництва Єврокомісії

Укрінформ
Громадянське суспільство в Італії доволі традиційне і дещо пацифістське, але все ж таки воно загалом не вірить російській думці та підтримує Україну.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо заявив директор Представництва Європейської Комісії в Італії Антоніо Паренті.

«…ми бачили в Італії, так само як і в інших європейських країнах, певне підвищення дезінформації зі сторони Росії. З одного боку, розв'язання цього питання лягло на плечі Європейського Союзу та європейських інституцій. Але це також лягає й на плечі місцевої влади та кожної країни окремо. Ми ухвалили низку рішень, зокрема, уряд Італії вніс певні поправки, щоб протистояти російській дезінформації. Дуже багато дезінформації, яку ми не можемо перевірити, дуже багато різних думок, які дуже близькі одна до одної, але вони нечіткі, незрозумілі, й тому неясно, кому вірити. Громадянське суспільство в Італії доволі традиційне і дещо пацифістське, але все ж таки воно загалом не вірить російській думці. Воно підтримує Україну», - наголосив Паренті.

Читайте також: Італія робитиме все можливе, щоб Україні не навʼязали несправедливий мир - прем'єрка

Також він нагадав, що Італія запровадила санкції після того, як Крим був незаконно анексований Росією. І підкреслив, що останній санкційний пакет був сфокусований на тих компаніях, які намагалися обійти санкції.

"Ми зробили все, що могли", — сказав Паренті.

Як повідомляв Укрінформ, програмний директор Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк і керівниця департаменту збору та моніторингу інформації Центру протидії дезінформації РНБО України Аліна Бондарчук під час пресконференції у Медіацентрі Україна – Укрінформ заявили, що російська пропагандистська книга "Українські злочини проти людяності (2022-2023)" не матиме впливу на міжнародному рівні, тому що не базується на реальних фактах.

Читайте також: Італія в ООН запевнила у підтримці української Формули миру

Разом з тим вони упевнені, що небезпека цієї книги – у тому, що росіяни "спамитимуть" цією книгою комітети ООН та надсилатимуть для підтримки певних скептиків у країнах ЄС. Цільова аудиторія цього пропагандистського продукту — країни ЄС і міжнародні європейські інституції, у яких приймаються рішення, підкреслили експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-