Італія робитиме все можливе, щоб Україні не навʼязали несправедливий мир - прем'єрка

Італія робитиме все можливе, щоб Україні не навʼязали несправедливий мир - прем'єрка

Укрінформ
Італія не буде називати миром будь-що, що нагадуватиме агресію, і робитиме все можливе, щоб Україні не був навʼязаний несправедливий мир.

Про це заявила голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Римі, передає Укрінформ.

«Ми не будемо називати миром будь-яку річ, яка буде нагадувати нам агресію. Жоден несправедливий мир не може нав’язуватися країні, і кожна мирна угода повинна підтримуватися цим народом. Італія робитиме все можливе у цьому напрямі», - сказала вона.

Мелоні підкреслила, що Італія продовжить працювати зі своїми основними союзниками для надання військової підтримки Україні.

«До миру не можна прийти з поразкою, зі здачею України. Це було б дуже небезпечно для миру в Європі і було би прецедентом для всіх народів світу. До миру ми дійдемо лише тоді, коли росія припинить вести воєнні дії, нападати на цивільні цілі. Ми продовжимо звертатися до москви з вимогою зупинити бойові дії і вивести війська з території України», - наголосила голова італійського уряду.

Вона додала, що Італія підтримує дипломатичні рішення конфлікту і готова надати всю можливу допомогу, коли Київ вважатиме це за необхідне для того, щоб розпочати перемовини.

Читайте також: Зеленський в Італії: Є дуже важливі рішення щодо захисту нашого неба

Мелоні також підтвердила, що її країна підтримує Формулу миру з десяти пунктів Президента Зеленського та бажання України вступити в Євросоюз і НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня Президент України Володимир Зеленський прибув до Італії для зустрічі з Президентом країни Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджею Мелоні та Папою Римським Франциском. Зеленський назвав цей візит важливим для перемоги України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-