Італія в ООН запевнила у підтримці української Формули миру

Італія в ООН запевнила у підтримці української Формули миру

Укрінформ
Італія підтримує запропонований Президентом України мирний план, який передбачає справедливий та стійкий мир, без компромісів щодо українських територій.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила держсекретар МЗС Італії Марія Тріподі на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у ході відкритих дебатів міністерського рівня, присвячених ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

"Ми закликаємо усіх членів Генеральної Асамблеї прагнути до стійкого та справедливого миру в Україні. Має бути таке рішення, яке буде гарантувати повний суверенітет та територіальну цілісність України. Італія підтримує українську мирну пропозицію з 10 пунктів, оскільки вона спрямована саме на таке рішення, без компромісів щодо українських територій" – сказала вона.

Читайте також: Словаччина в ООН запевнила у підтримці української Формули миру

Тріподі запевнила, що Україна може розраховувати на підтримку Італії щодо досягнення стійкого та справедливого миру. "Італія підтримує народ та уряд України", - наголосила вона.

Держсекретар італійського МЗС також засудила рішення Росії вийти з Чорноморської зернової ініціативи та закликала до активного реагування на це з метою транспортування зерна іншими маршрутами.

"Ми вважаємо, що європейські коридори солідарності залишаються надзвичайно важливими для того, щоб стримати вплив війни на глобальну продовольчу безпеку", - сказала Тріподі.

Читайте також: Єрмак та іноземні дипломати під час поїздки на ЧАЕС обговорили Формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Радбез ООН провів засідання міністерського рівня з пункту порядку денного "Підтримання миру та безпеки України". У вівторок відбуваються відкриті дебати Генеральної Асамблеї ООН "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" на рівні міністрів закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-