Комітет Ради сьогодні розгляне пропозиції Президента до закону про е-декларації - депутат

Комітет Ради сьогодні розгляне пропозиції Президента до закону про е-декларації - депутат

Ексклюзив
Укрінформ
Комітет ВР з питань антикорупційної політики на засіданні в понеділок розгляне пропозиції Президента Володимира Зеленського до закону про відновлення е-декларування під час воєнного стану.

Про це перший заступник голови антикорупційного комітету Ярослав Юрчишин (парламентська фракція «Голос») повідомив у коментарі Укрінформу.

«Наш комітет збереться сьогодні (18 вересня – ред.). Тема відновлення е-декларування з відкритими реєстрами буде найбільш пріоритетною. Чесно кажучи, не вірю, що комітет не підтримає ініціативу Президента хоча би тому, що його більшість складають представники провладної партії. Очікуйте хороших новин», – зазначив він.

Юрчишин також поінформував, що парламент упродовж цього тижня має розглянути питання відновлення декларування з відкритими реєстрами в сесійній залі. «Мій прогноз: ВР підтримає його в цілому. Тиск суспільства та вето від Президента — це занадто вагомі аргументи, аби депутати пішли проти них», – додав народний депутат.

Читайте також: НАЗК виступає за максимальну відкритість реєстру декларацій з урахуванням аспектів безпеки

Водночас він висловив сподівання, що закон про відновлення е-декларування остаточно набере чинності до кінця вересня.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану 5 вересня. В ухваленій редакції документа є норма, яка передбачає залишити реєстр декларацій закритим ще на один рік з можливістю для декларантів добровільно подати в Національне агентство з питань запобігання корупції заяву щодо персонального відкриття декларації упродовж року.

Ця норма викликала суспільне невдоволення. Петиція до Президента Володимира Зеленського із закликом накласти вето на ухвалений закон про відновлення е-декларування та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій чиновників набрала необхідну для розгляду кількість підписів у рекордно короткий термін.

12 вересня Президент України Володимир Зеленський ветував цей закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-