Штати тиснутимуть на Росію щодо поновлення «зернової угоди» - Білий дім

Штати тиснутимуть на Росію щодо поновлення «зернової угоди» - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати продовжать тиск на РФ, а також закликатимуть до цього інші країни, щоби відновити дію Чорноморської зернової ініціативи.

Про це заявив у п’ятницю під час пресконференції в Вашингтоні радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо продовжувати тиснути на них (на росіян – ред.), ми закликатимемо решту світу зробити те саме»,- зауважив радник Байдена у відповідь на запитання щодо перспектив відновлення «зернової угоди».

Читайте також: Блінкен і Бербок обговорили підтримку України та «зернову угоду»

Він також підкреслив, що зараз над цим питанням наполегливо працюють Туреччина і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

«Тож ми сподіваємося, що вони зможуть досягти результату. Однак наразі росіяни не дають нам особливого приводу для оптимізму»,- зазначив Салліван.

Читайте також: Україна у поточному сезоні готова експортувати понад 56 мільйонів тонн продовольства

Як повідомляв Укрінформ, США обговорюють із союзниками й партнерами перспективи відновлення Чорноморської зернової ініціативи. Зокрема, в п’ятницю це питання стало окремою темою переговорів держсекретаря США й глави МЗС Німеччини в Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-