Блінкен і Бербок обговорили підтримку України та «зернову угоду»

Блінкен і Бербок обговорили підтримку України та «зернову угоду»

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС Німеччини Анналена Бербок приділили значну частину переговорів у Вашингтоні питанням військової й гуманітарної підтримки України, її економічному відновленню та Чорноморській зерновій ініціативі.

Про це заявив у п’ятницю за результатами зустрічі з німецькою колегою глава американської дипломатії Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми обидва недавно повернулися з України, тож ми мали можливість звірити спостереження під час наших візитів, але також чітко засвідчити, що ми обидва глибоко віддані продовженню потужної підтримки, яку ми та десятки інших країн у всьому світі надаємо Україні – військової, економічної й гуманітарної», - зазначив глава Держдепу.

У цьому контексті він зауважив, що під час зустрічі йшлося про підтримку ЗСУ, які продовжують контрнаступ для звільнення окупованих росіянами територій, відновлення суверенітету й територіальної цілісності країни. Крім того, обговорювалися перспективи подальшого зміцнення української армії.

Окремий контекст переговорів стосувався економічної підтримки, а також розвитку стійкої й потужної економіки України в майбутньому. Блінкен нагадав, що президент США з цією метою призначив ексміністра торгівлі Пенні Пріцкер спеціальним представником США з питань економічного відновлення України. Вона тісно співпрацюватиме з країнами ЄС, G7 та іншими партнерами й міжнародними організаціями, а також допомагатиме Україні в проведенні необхідних реформ.

«Звісно, ми обоє продовжуємо наполегливо наполягати на поверненні до «зернової ініціативи», - продовжив глава Держдепартаменту США.

У цьому зв’язку він наголосив, що Росія, яка в односторонньому порядку намагається заблокувати рух українського зерна через Чорне море, лише посилила обурення з боку міжнародної спільноти.

Держсекретар США також зауважив, що країни Заходу працюють над альтернативними маршрутами для вивезення зерна з України.

Читайте також: Блінкен окреслив головні стратегічні цілі США в Україні

Як повідомляв Укрінформ, перед зустріччю в Вашингтоні міністр закордонних справ Німеччини наголосила, що повністю усвідомлює потребу України в далекобійних ракетах, але питання їх передачі не є простим.

Фото: @AuswaertigesAmt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-