Партнери розуміють потребу України у далекобійних ракетах – Бербок

Партнери розуміють потребу України у далекобійних ракетах – Бербок

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок повністю усвідомлює потребу України в далекобійних ракетах, але питання їх передачі не є простим.

Про це вона заявила у прямому ефірі телеканалу Welt з Вашингтону, де дипломатка перебуває з візитом, передає Укрінформ.

«Україна негайно потребує далекобійних ракет… Мені це більш ніж зрозуміло, наскільки важливо звільнити людей на сході України», - сказала Бербок, але ухилилась від прямої відповіді, коли Німеччина може ухвалити рішення і чи може спільне зі США оголошення відбутися наступного тижня, коли український лідер буде, як планується, в Сполучених Штатах.

Вона зазначила, що ФРН тісно та довірливо співпрацюють з цього питання зі Сполученими Штатами Америки, отже рішення залежить великою мірою і від них, як це було в питаннях постачання інших високотехнологічних систем озброєнь.

Читайте також: Пісторіус вважає системи ППО для України важливішими, ніж ракети Taurus

«Це питання потребує довіри, взаємності», - підкреслила дипломатка, додавши, що «диявол завжди криється у деталях».

Глава МЗС визнала, що британці, французи вже поставили свої ракети, але наголосила на тому, що «німецька система – абсолютно інша, вона особлива, дуже сучасна».

Бербок нагадала, що безпосередньо перед візитом у США, перебувала з візитом у Києві. Там вона обговорювала питання Taurus, зокрема, з Президентом України Володимиром Зеленським.

Бербок зустрічається зі своїм американським колегою Ентоні Блінкеном (представником Демократичної партії), водночас для неї, за власними словами, було важливо поговорити з політиками-республіканцями, адже добрі трансатлантичні відносини базуються на двопартійній підтримці з боку США. Це стосується, зокрема, спільної політики щодо Росії та жорстокої війни президента Путіна проти України.

Бербок заявила, що одною з тем її зустрічей у США було заручитися тим, що масивна та довгострокова фінансова та інша підтримка України буде продовжена.

«Найкраще ми зможемо підтримати Україну лише працюючи рука об руку – Європа, США та інші країни. Це відповідає інтересам усіх у цьому світі. Якби Путін досяг успіху зі своєю агресією, це був би інший світ, … ми маємо запобігти цьому разом», - сказала Бербок.

Читайте також: Кулеба про ATACMS та Taurus для України: Є просування вперед

Нагадаємо, Анналена Бербок здійснила неоголошений візит у Київ 11 вересня. Питання ракет було порушено публічно під час її спільного з українським колегою Дмитром Кулебою на брифінгу, під час якого німецька міністр відреагувала дуже стримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-