Україна має внести зміни до майже 5 тисяч документів на шляху до членства в ЄС — Шмигаль

Україна має внести зміни до майже 5 тисяч документів на шляху до членства в ЄС — Шмигаль

Укрінформ
В Україні близько п’яти тисяч нормативно-правових актів потребуватимуть внесення змін для приведення у відповідність із законодавством ЄС.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для нас дуже важливого цього року для продовження макрофінансової стабільності — це пов’язані речі — розпочати перемовини з ЄС. Ми також над цим працюємо, це великий блок нашої роботи. Ми пройшли основний шлях селф-скринінгу, проаналізували 27 тисяч нормативно-правових актів, із них ... близько 5 тисяч нормативно-правових актів потребуватимуть внесення тих або інших змін, щоб привести наше законодавство до директив ЄС”, - сказав глава уряду.

Він розраховує, що після оголошення про виконання Україною семи рекомендацій Єврокомісії буде розпочато переговори, у межах яких визначиться і процес імплементації необхідних змін.

За словами Шмигаля, приведення українських нормативно-правових актів до відповідності із вимогами Євросоюзу - це “фактично передостанній крок на вході до ЄС”.

Найближчого тижня Верховна Рада голосуватиме за всі законопроєкти, необхідні для виконання семи рекомендацій Європейської Комісії, зазначив Прем’єр. 

“Сім рекомендацій будуть виконані вчасно. До кінця жовтня Єврокомісія має дати письмовий звіт виконання всіх семи рекомендацій Україною. Буквально вже у найближчий тиждень Верховна Рада, я переконаний, проголосує і підтримає всі необхідні законопроєкти для того, щоб нам зарахували виконання всіх семи рекомендацій”, – сказав він.

Шмигаль підкреслив, що уряд зі свого боку зробив усі необхідні кроки для цього, і після того, як буде проголошено виконання всіх семи рекомендацій, на переконання Премʼєра, Україна досягне домовленостей про вступ у перемовини стосовно членство в Європейському Союзі.

Читайте також: Роль ВР на євроінтеграційному шляху є однією з основних - Корнієнко

Як повідомлялося, 23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата у члени ЄС з сімома рекомендаціями від Єврокомісії. Виконання рекомендацій є передумовою для початку переговорів про вступ до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-