Роль ВР на євроінтеграційному шляху є однією з основних - Корнієнко

Роль ВР на євроінтеграційному шляху є однією з основних - Корнієнко

Укрінформ
Роль Верховної Ради на євроінтеграційному шляху України є однією з основних.

На цьому наголосив перший заступник Голови ВР Олександр під час участі у заході Hard Talk «Як виглядає шлях України до ЄС?», передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

«Рішення вступу до ЄС — це рішення всього українського народу. У нас є мета розпочати переговорний процес, щоби у підсумку стати частиною європейської родини. І ми до цього йдемо, працюючи на різних рівнях — усі на своєму місці», — сказав Корнієнко.

Читайте також: Під час війни неможливо провести вибори із дотриманням усіх критеріїв – Корнієнко

Він зауважив, що важко переоцінити роботу парламенту України на цьому шляху: «Ми налаштовуємо її так, аби максимально ефективно імплементувати надбання ЄС».

Водночас додав Корнієнко, Верховна Рада має свою важливу роботу й у переговорах — проводить політичні консультації з Європейськими парламентом та його депутатами заради обговорення досвіду інтеграції інших країн.

Учасники заходу загалом обговорили підготовку до вступу України до Європейського Союзу, зокрема, реалізацію політичних реформ та оцінку імплементації актів права Євросоюзу в українське законодавство.

Читайте також: Апарат ВР планує запустити процес переакредитації парламентських журналістів — Корнієнко

Як повідомлялося, 23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Україна має виконати сім вимог Європейської комісії, необхідних для збереження статусу кандидата. Восени 2023 року Єврокомісія має надати звіт із оцінкою виконання Україною семи вимог на шляху до вступу в ЄС.

Фото:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-