Апарат ВР планує запустити процес переакредитації парламентських журналістів — Корнієнко

Апарат ВР планує запустити процес переакредитації парламентських журналістів — Корнієнко

Укрінформ
Апарат Верховної Ради планує запустити процес переакредитації парламентських журналістів

Про це перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко розповів під час пресконференції в Укрінформі.

Він зазначив, що повноцінний допуск представник ЗМІ до парламенту зараз неможливий із безпекових міркувань. Зокрема, тому що Верховна Рада розташовується в урядовому кварталі, щодо якого від початку повномасштабного російського вторгнення здійснюються комплексні охоронні заходи.

Окрім того, за словами Корнієнка, парламентські акредитації мають орієнтовно 4,5 тисячі людей, серед яких можуть бути представники проросійських ЗМІ, і, відповідно, становити загрозу національній безпеці України.

“Ми закликаємо Апарат Верховної Ради швидше запустити процес переакредитації парламентських журналістів... Апарат має свій план, як вони будуть це робити”, — додав перший віцеспікер українського парламенту.

Читайте також: Комітет захисту журналістів закликав окупаційну «владу» Криму дозволити пресі вільно працювати

Він також підкреслив, що залишається потенційна можливість відкриття пресцентру для роботи журналістів за межами урядового кварталу, однак питання щодо його функціонування наразі не вирішено.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення підхід до організації роботи парламенту з міркувань безпеки суттєво змінився. Зокрема, відсутня трансляція пленарного засідання в режимі онлайн, акредитовані журналісти та фотокореспонденти не мають доступу до роботи в будівлі парламенту, що ускладнює висвітлення діяльності законодавчого органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-