Комітет захисту журналістів закликав окупаційну «владу» Криму дозволити пресі вільно працювати

Комітет захисту журналістів закликав окупаційну «владу» Криму дозволити пресі вільно працювати

Укрінформ
Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав окупаційну «владу» в тимчасово окупованому Криму дозволити представникам медіа працювати вільно.

Про це йдеться в заяві Комітету захисту журналістів, передає Укрінформ.

«Російська влада в окупованому українському Криму продовжує переслідувати журналістів, які намагаються пролити світло на тривожну ситуацію з правами людини в цьому регіоні. Їхні репортажі мають значний суспільний інтерес, їм не можна перешкоджати. Влада має негайно звільнити Куламета Ібраїмова, утриматися від оскарження апеляції Лутфіє Зудієвої та дозволити представникам преси працювати вільно», - зазначила координатор програм CPJ у Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд.

Читайте також: Дії РФ у Криму є зумисним перешкоджанням медійникам у виконанні професійних обов'язків – НСЖУ

У комітеті акцентували, що перед затриманням Зудієва та Ібраїмов показали поліцейським свої прес-картки, Зудієва повідомила, що вона виконує редакційне завдання.

Зазначається, що комітет звернувся за коментарем до російського МВС Криму, але там не відповіли. Також повідомляється, що комітет надіслав електронний лист до "Залізничного районного суду" Сімферополя, але відповіді не отримали.

Як повідомлялося, у Сімферополі під час розгляду апеляції на вирок у «справі» Нарімана Джелялова та братів Ахтемових затримали 14 осіб, серед них - кореспондентів Лутфіє Зудієву і Куламета Ібраїмова.

Читайте також: У Сімферополі затриманим напередодні кримськотатарським активістам «присудили» штрафи та арешт

Ібраїмову «суд» призначив 5 діб арешту. Зудієвій "присудили" штраф у розмірі 12 тисяч рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-