Президентка Єврокомісії заявляє, що Україна і Молдова мають бути в ЄС

Президентка Єврокомісії заявляє, що Україна і Молдова мають бути в ЄС

Укрінформ
Майбутнє України, країн Західних Балкан, Молдови та у перспективі - Грузії, полягає у членстві в Євросоюзі, тож ЄС має знайти відповідь на геополітичні виклики та знайти шлях підтримати демократичні прагнення цих країн.

Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила в середу у Страсбурзі під час виступу на пленарному засіданні Європарламенту з промовою «Про стан Європейського Союзу»  повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми допоможемо Україні збудувати майбутнє, відбудувати сучасну та заможну країну. І ми можемо чітко бачити це майбутнє. Ця палата (Європарламенту – ред.) голосно промовила: майбутнє України – в нашому Європейському Союзі. Майбутнє Західних Балкан - в нашому Європейському Союзі. Майбутнє Молдови - в нашому Європейському Союзі. І ми знаємо, наскільки важливою перспектива (членства – ред.) в ЄС є для дуже багатьох людей у Грузії», - заявила президент Єврокомісії.

Вона нагадала, що лише цього року ЄС вже виділив Україні допомогу у 12 мільярдів євро, що допомогло їй сплачувати заробітні плати та пенсії, забезпечувати роботу лікарень, шкіл тощо. ЄС збільшує обсяги виробництва снарядів з тим, щоб відповісти на негайні потреби України.

Читайте також: Новий історичний крок між Україною та ЄС має відбутися цього року - Президент

«Але при цьому ми дивимося вперед. Саме тому ми запропонували додаткові 50 мільярдів євро впродовж наступних чотирьох років для (підтримки – ред.) інвестицій та реформ», - додала Урсула фон дер Ляєн.

Вона ще раз наголосила, що ЄС буде поряд з Україною на кожному кроці її шляху та в її боротьбі так довго, як це буде необхідним.

Як повідомлялося, 13 вересеня у Страсбурзі проходить пленарне засідання Європарламенту, під час якого президент Єврокомісії оголосила щорічне послання «Про стан Європейського Союзу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-