В ОП подякували Естонії за лідерство в розробці механізму передачі російських активів

В ОП подякували Естонії за лідерство в розробці механізму передачі російських активів

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква обговорив із заступницею міністра закордонних справ Естонії Кюлліке Сілласте-Еллінг реалізацію української Формули миру та притягнення РФ до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОП.

Співрозмовники відзначили активну роботу естонської сторони в межах Core Group, яка займається проблемою створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії Росії проти України.

Жовква подякував Естонії за лідерство в розробці національного законодавства щодо використання конфіскованих активів РФ.

"Цінуємо ваше лідерство в питанні використання російських активів для відбудови України. Естонія стане першою європейською державою, яка запровадить юридичний механізм для розв’язання цього питання. Ви подаєте важливий приклад іншим", – зауважив представник ОП.

Читайте також: Партнери розуміють важливість конфіскації активів РФ, кожна країна шукає свій шлях – Єрмак

Серед іншого, він поінформував заступницю глави естонської дипломатії про прогрес України на шляху євроінтеграції. А також висловив сподівання щодо ухвалення Європейською радою рішення про початок уже цьогоріч переговорів про членства в ЄС.

Окрім того, сторони обговорили спільні заходи в межах тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН, що відбудеться наприкінці вересня.

Читайте також: $1 мільярд допомоги США включає конфісковані активи російських олігархів - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна заявив, що його країна планує першою в ЄС легалізувати конфіскацію пов'язаних із Кремлем активів для відбудови України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-