Японія засудила псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України

Японія засудила псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України

Заява
Укрінформ
Японія засудила проведення Росією незаконних місцевих та регіональних «виборів» на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляється на сайті МЗС Японії, передає Укрінформ.

Як заявили у МЗС Японії, «анексія» Росією частин Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, а також Криму є явним порушенням міжнародного права, що посягає на суверенітет і територіальну цілісність України, а також суперечить відповідним резолюціям Генеральної Асамблеї ООН.

«Японія рішуче засуджує це, оскільки такий акт є абсолютно неприйнятним. Також є абсолютно неприйнятним проведення Росією таких «виборів» у цих регіонах на основі цієї незаконної анексії», - наголошується у заяві.

Читайте також: Організатори псевдовиборів в Україні будуть покарані — постпред ЄС при ООН

У МЗС підкреслили, що агресія Росії проти України є обурливим актом, який підриває основу міжнародного порядку, і Японія не може потурати будь-яким спробам силою змінити статус-кво в односторонньому порядку.

«Японія продовжуватиме рішуче закликати Росію припинити агресію та негайно вивести свої війська (з України - ред.) на російську територію. Японія координуватиме свої дії з міжнародним співтовариством, включаючи G7, запроваджуватиме суворі санкції проти Росії та надаватиме рішучу підтримку Україні для якнайшвидшого досягнення справедливого та тривалого миру в Україні», - йдеться у заяві.

Читайте також: Україна в ООН закликала до жорстких санкцій проти Росії за псевдовибори на захоплених територіях

Як повідомлялося, Російська Федерація оголосила про проведення 8-10 вересня 2023 року так званих виборів до місцевих окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Міністерство закордонних справ України заявило про те, що ці незаконні вибори не матимуть жодних правових наслідків та не приведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-