У Британії назвали псевдовибори ганебною спробою РФ легітимізуватися в Україні

У Британії назвали псевдовибори ганебною спробою РФ легітимізуватися в Україні

Укрінформ
Бутафорські «вибори» Росії на окупованих територіях України є спробою легітимізувати її безпідставні претензії на суверенну українську територію.

Про це заявив у соцмережі Х (колишній Твіттер) міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, передає Укрінформ.

«Не можна проводити вибори в іншій країні. Бутафорські «вибори» Росії в Україні є ганебною спробою легітимізувати її безпідставні претензії на суверенну українську територію», - написав глава МЗС Британії.

Як повідомлялося, Російська Федерація оголосила про проведення 8-10 вересня 2023 року так званих виборів до місцевих окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Читайте також: Тих, хто підтримає фіктивні вибори РФ на окупованих територіях, чекають санкції — Блінкен

Міністерство закордонних справ України заявило, що незаконні вибори, які Росія проводить на тимчасово окупованих територіях України, не матимуть жодних правових наслідків та не призведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій.

Речник Європейської комісії Петер Стано засудив проведення Москвою "виборів" на окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-