Тих, хто підтримає фіктивні вибори РФ на окупованих територіях, чекають санкції — Блінкен

Тих, хто підтримає фіктивні вибори РФ на окупованих територіях, чекають санкції — Блінкен

Укрінформ
Особи, які підтримають фіктивні вибори, організовані РФ на тимчасово окупованих територіях України, у тому числі так звані «міжнародні спостерігачі», ризикують потрапити під санкції Сполучених Штатів.

Про це заявив у четвер державний секретар США Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Російська Федерація проводить фіктивні вибори на окупованих територіях України. Ці так звані вибори відбуваються майже через рік після того, як Кремль влаштував фіктивні референдуми та нібито анексував Херсонську, Запорізьку, Донецьку й Луганську області України, а також понад дев’ять років після того, як Росія начебто анексувала українську АР Крим і Севастополь»,- зауважується в заяві.

Читайте також: Рух спротиву оголосив на тимчасово окупованих територіях новий флешмоб - «Спали російське»

Кремль сподівається, що сфабриковані результати російської влади посилять незаконні претензії РФ на окуповані нею частини України. «Але це ніщо інше, як пропагандистський захід»,- продовжив Блінкен.

Він підкреслив, що дії Москви вкотре демонструють її відверте нехтування принципами Статуту ООН.

«Сполучені Штати ніколи не визнають претензій РФ на будь-яку суверенну територію України, і ми нагадуємо особам, які можуть підтримати російські фіктивні вибори в Україні, в тому числі шляхом участі в якості так званих «міжнародних спостерігачів», що вони можуть потрапити під санкції та візові обмеження»,- зауважив глава американської дипломатії.

Читайте також: Радбез ООН обговорить псевдовибори на окупованих територіях України

Як повідомляв Укрінформ, Рада безпеки ООН збереться в п’ятницю для обговорення ситуації на тимчасово окупованих територіях України у зв’язку зі спробою РФ провести в захоплених районах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей так звані місцеві вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-