Санкції, гарантії безпеки та Формула миру: в ОП хочуть залучити молодь до роботи над документами

Санкції, гарантії безпеки та Формула миру: в ОП хочуть залучити молодь до роботи над документами

Укрінформ
Офіс Президента зацікавлений у залученні активної молоді до роботи над напрацюванням надзвичайно важливих для України документів щодо санкцій, гарантій безпеки, Формули миру, екологічних питань, повернення незаконно депортованих українських дітей.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт ОП, про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив на зустрічі зі студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Інституту міжнародних відносин КНУ.

Разом із ним зі студентською спільнотою поспілкувався директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), професор Стенфордського університету, Посол Майкл Макфол.

Єрмак повідомив про ідею організувати саміт випускників Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Інституту міжнародних відносин КНУ, насамперед з інших країн, які нині стали б потужними адвокатами України й допомогли, зокрема об’єднати країни, передусім Глобального Півдня.

"Ми дуже хочемо, щоб усі люди, які виїхали з України під час війни, повернулися. Є багато студентів, які навчаються в різних вишах світу. На жаль, немає єдиної платформи, яка об’єднувала б усіх українських студентів. Після нашої перемоги нам дуже буде потрібна молодь, зацікавлена розвивати країну. І якщо вони чутимуть безпосередньо від вас про те, що відбувається в Україні, – це дуже важливо", – сказав Єрмак.

Зі свого боку Макфол зауважив, що Україна переживає дуже складний період своєї історії, але водночас надихає світ, оскільки українці на передовій боротьби за свободу не лише своєї країни та Європи – вони є обличчям майбутнього для всього світу.

Читайте також: НАТО має надати Україні запрошення до членства на саміті у Вашингтоні - Макфол

"І це ви, хто виборює мир. І у вас є те, чого немає в багатьох інших країн, – молода, креативна, інноваційна молодь. Майбутнє України в чудових руках", – наголосив він.

Керівник ОП розповів студентам про відносини з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, які назвав надзвичайно чесними й конкретними. "Джейк уміє слухати. Він сприймає раціональні аргументи. Це людина, завжди налаштована на конструктивний діалог і пошук оптимальних рішень", - зауважив Єрмак. 

"Не завжди просто. Іноді ми маємо різні позиції. Але без цієї людини багато чого не відбулося б. Джейк – справді великий друг України. Йому непросто, багато з’являється фейків, що саме він щось блокує, чогось не дозволяє. Це неправда. Я дуже ціную нашу співпрацю", – зазначив він.

За словами керівника ОП, головним сьогодні для України є успіх на фронті. Саме тому не припиняється робота із забезпечення українських військових усім необхідним.

"Поки на нашій землі є російські війська, жодних переговорів не може бути. Тільки Україна й українці вирішуватимуть, коли, як і з ким говорити. Ми платимо занадто високу ціну, тому маємо закінчити цю війну поверненням усіх наших територій. Хоча я усвідомлюю, що це дуже непросто. І для нас дуже важлива кожна людина", – наголосив він.

На переконання Єрмака, сьогодні вкрай необхідно зберегти єдність усередині країни й навколо України, і це залежить від кожного.

Читайте також: Боррель: Українська формула миру – єдина основа для міжнародних зусиль із припинення війни

Керівник ОП подякував студентам за те, що вони в Україні й демонструють, що повноцінне життя повернулося і триває, і залишилося головне – перемогти.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна робоча група, яку очолюють керівник ОП Єрмак і ексрадник Президента США з питань нацбезпеки Макфол, підготувала два нові документи: щодо посилення енергетичних санкцій та важливості конфіскації російських державних активів.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-