Блінкен оголосив про надання Україні допомоги на $1 мільярд

Блінкен оголосив про надання Україні допомоги на $1 мільярд

Укрінформ
Сполучені Штати нададуть 1 мільярд доларів на підтримку України.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на спільному з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми й надалі будемо на боці України, і сьогодні ми оголошуємо про нову допомогу на загальну суму понад 1 мільярд доларів США. Це включає 665,5 мільярдів доларів нової військової та цивільної допомоги у сфері безпеки”, – сказав він.

Блінкен окремо акцентував на тому, що від початку повномасштабної агресії РФ Штати виділили понад 43 мільярди доларів на допомогу та підтримку безпеки.

Читайте також: Новий пакет на $175 мільйонів: США передають Україні снаряди зі збідненим ураном

Держсекретар відзначив пришвидшення контрнаступу Збройних сил України і, за його словами, ця допомога допоможе підтримувати його та посилити подальший темп.

Він поінформував, що допомога включає додаткові 175 мільйонів доларів на значну підтримку протиповітряної оборони України, ще 100 мільйонів доларів на підтримку довгострокових військових потреб України та 300 млн доларів на підтримку зусиль правоохоронних органів з відновлення та підтримки правопорядку на звільнених територіях.

Читайте також: США бачать прогрес у контрнаступі і хочуть переконатися, що Україна має все необхідне - Блінкен

Крім того Блінкен оголосив, що США відправляє першу поставку протимінних та броньованих автомобілів прикордонникам та поліції, а також Штати надають

“Нове фінансування безпеки, про яке ми оголошуємо сьогодні, також буде збільшено за рахунок прибуття американських танків Abrams цієї осені та навчання українських пілотів на F-16 у Сполучених Штатах, доповнюючи навчання, яке вже триває в Європі”, – сказав державний секретар.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен розпочав свій візит до України. Це його четвертий візит із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-