Данілов: Декларувати доходи мають всі без винятку громадяни України

Данілов: Декларувати доходи мають всі без винятку громадяни України

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов підтримує законопроєкт про відновлення декларування певної категорії осіб, але водночас вважає, що потрібно подавати таку декларацію всім громадянам України.

Про це він сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Підтримую законопроєкт про відновлення декларування певної категорії осіб, це треба підтримувати, але зауважу, що декларацію мають здавати всі без виключення громадяни України тому, що ми по Конституції всі рівні, і не можна відокремлювати одних від інших. Маєте бажання отримати якусь допомогу від держави, то здайте декларацію. Тоді ми будемо жити цивілізовано, тоді буде все всім зрозуміло. А робити якісь виключення є не зовсім коректним. І немає значення, хто яку посаду займає, це має бути нормою. Що є в абсолютній більшості цивілізованих країн», - сказав він.

Читайте також: Рада ухвалила закон про покарання чиновників за несвоєчасне подання декларацій

Данілов додав, що звітує вже певний проміжок часу, перебуваючи на відповідних посадах, і «це не складно. Це облегшує життя на потім».

Як повідомлялось, Верховна Рада ухвалила закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану. Ухвалено текст закону із нормою, яка передбачає залишити реєстр декларацій закритим ще на один рік з можливістю для декларантів добровільно подати в НАЗК заяву щодо персонального відкриття декларації впродовж року.

Законом передбачається подання декларацій за 2021-2023 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-