Зеленський переконаний, що головування Італії в G7 дасть сильні рішення для глобальної безпеки

Зеленський переконаний, що головування Італії в G7 дасть сильні рішення для глобальної безпеки

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що головування Італії в G7 дасть сильні рішення для глобальної безпеки.

Про це він сказав у своєму зверненні до учасників форуму Ambrosetti, що відбувається в Черноббіо (Італія), передає Укрінформ.

"Наступний рік – час головування Італії в «Групі семи». І я не сумніваюся, що цей час дасть сильні рішення не лише для нашої спільної безпеки, не лише для всієї нашої Європи, а й глобально", - заявив Президент.

Відео: ОП

Він наголосив, що в нинішньому світі надзвичайно важливою є сила рішення: і політичного, і бізнесового, і такі сильні рішення неодноразово продемонструвала Італія.

"Коли ти бачиш, що треба зробити. Коли ти наважуєшся діяти. І коли ти дієш так, що це твоє лідерство дає змогу й іншим бути більш лідерськими. І коли я це кажу, я кажу, зокрема, про Італію. Бо жодного дня, коли ми співпрацювали з вами, з вашою державою, з вашим урядом, із Джорджею, з італійськими компаніями, я не сумнівався в тому, що італійські рішення будуть сильними", - сказав Зеленський.

Він нагадав, що Італія підтримала Україну в обороні, зокрема дуже важливою системою ППО, потужною SAMP-Т, підтримала політично, зокрема в ЄС, підтримала наш кандидатський статус, підтримала нас безпековими гарантіями, зокрема підписала разом з усією «Групою семи» декларацію про Україну.

Зеленський також розповів, з яким ворогом нині світ має справу, і чому так важливо дбати про глобальну безпеку.

"Ми всі бачимо, чому й кому ми опонуємо. З ким має справу наша з вами сила. З того боку, за лінією нашого фронту, сили немає, там тільки підлість і запаси зброї. Хіба є якась сила в тому, що Росія обстрілює ракетами мирні міста? Або скидає керовані авіабомби на школи?" - наголосив Президент.

За його словами, Росія цим не демонструє своєї сили, навпаки, це злочини того, хто боїться, що вже все програв, усвідомлює це, але поки не визнає.

"Хіба є якась сила в тому, щоб ударити ракетою по літаку зі своїм конкурентом? А самому при цьому боятися вилетіти з території Росії в будь-яку державу. Та й по своїй державі їздити виключно на броньованому потягу. Хоча це закономірність. Бо якщо один терорист вбиває іншого терориста в такій державі, то знайдеться третій", - зауважив Зеленський.

Він зазначив, що коли ми дивимося на Росію після всього цього, ми не бачимо нічого, окрім слабкості.

І навіть зараз, сказав Президент, коли Росія намагається додати хаосу в Африку, вона не демонструє свою силу, це спроба відволікти світ від того, чим стала сьогоднішня РФ.

"Терор не прикриває слабкість – лише завдає болю. Сила робить геть інше. Сила завжди прибирає хаос. Не примножує його. Сила завжди захищає свою землю, а не хапається за чуже. Сила в тому, що ти поважаєш себе, а тебе реально поважають інші, тебе поважає твій народ, тебе поважають інші народи. І з тобою через це, через цю повагу, спілкуються, а не через те, що в тебе ядерна зброя", - наголосив глава держави.

Читайте також: Захід не повторить колишні помилки у реагуванні на російську анексію Криму - Мелоні

Він також зазначив, що справжня сила несе не війну, а мир, і висловив переконання, що Україна спільно з Італією та усім цивілізованим світом докладуть зусиль, аби мир став нашим результатом, бо в нас є сила.

Як повідомляв Укрінформ, голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні у травні наголосила, що Італія не буде називати миром будь-що, що нагадуватиме агресію, і робитиме все можливе, щоб Україні не був навʼязаний несправедливий мир.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-