Захід не повторить колишні помилки у реагуванні на російську анексію Криму - Мелоні

Захід не повторить колишні помилки у реагуванні на російську анексію Криму - Мелоні

Укрінформ
Захід визнає помилки у реагуванні на анексію Криму Росією у 2014 році, не має наміру їх повторювати та вимагає від Росії вивести війська з Криму та інших окупованих територій України.

Про це під час віртуального звернення до учасників саміту Кримської платформи, який відбувається сьогодні у Києві, заявила голова Ради міністрів Італійської Республіки Джорджа Мелоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська анексія Криму в 2014 році була очевидним порушенням міжнародного права, спробою імплементувати російські агресивні наміри проти всієї України. З того часу Москва поширила свою авторитарну модель, обмежуючи права населення півострова, особливо кримських татар. У 2014 році масштаб того, що відбулося, не був повністю зрозумілим для Заходу. Ми сподівалися, що імперіалістичний імпульс Москви може на цьому зупинитися. Ми були неправі і маємо це визнати», - сказала вона.

Читайте також: Зеленський на Кримській платформі: Ми не міняємо свої території на членство у будь-якому союзі

«Сьогодні ми стоїмо на вашій стороні без вагань. Ми тут сьогодні, щоб ще раз рішуче підтвердити: Росія має зупинити свою політику окупації та вивести війська. Ми ніколи не втомимося працювати для завершення війни та для досягнення справедливого і тривалого миру», - додала Мелоні.

Керівниця уряду Італійської Республіки зауважила, що її країна має намір допомогти українцям у відновленні країни, включаючи проведення конференції з відновлення України в Італії у 2025 році. За її словами, такі зусилля мають відкрити для України нові можливості у соціально-економічному відродженні.

«Майбутнє України - це майбутнє миру, свободи й добробуту. Це майбутнє територіально цілісної України у спільному європейському домі. Ваш героїчний спротив є нашою боротьбою за демократію. Ваша свобода є свободою для всієї Європи. Дякую всім за це», - наголосила Мелоні.

Як повідомлялося, сьогодні в Києві відбувається третій саміт Кримської платформи, яка є ключовим міжнародним інструментом у зусиллях із звільнення півострова від російської окупації, його відновлення та сталого розвитку у складі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-