Роспропаганда зосереджена на тому, щоб заплутати сліди в історії з загибеллю Пригожина - Лещенко

Роспропаганда зосереджена на тому, щоб заплутати сліди в історії з загибеллю Пригожина - Лещенко

Укрінформ
Російська пропаганда наразі зосереджена на тому, щоб заплутати сліди у історії з загибеллю керівника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Про це під час брифінгу поінформував радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз російська пропаганда зосереджена на тому, щоб заплутати сліди у загибелі Пригожина, одного з терористів, який прийшов на українську землю з війною. Це робиться для того, щоб, як завжди у цій тоталітарній державі, заплутати власних громадян і потім сказати сакраментальну фразу: «Ніхто ніколи не дізнається, що ж сталося насправді». Але це внутрішні справи самої РФ, хто кого там вбиває», - заявив він.

Відео: ОП

Окремо Лещенко поінформував, що роспропаганда у своїх намаганнях виправдати власні невдачі на полі бою доходить до комічного, як-от поширення історій із нібито застосуванням Україною дронів із клешнями, які крадуть поранених росіян.

Радник керівника ОП зазначив, що міфом є і поширена російськими ЗМІ інформація про те, що в Україні за час «СВО» нібито загинуло 10 тисяч поляків.

Читайте також: Ліквідація Пригожина та верхівки ПВК “Вагнер”: що від цього Україні?

Він також зазначив, що російська церква і російська війна пов’язані між собою.

За словами Лещенка, історія із публікацією у одному із росЗМІ про намір російської церкви канонізувати російського полководця Олександра Суворова доводить, що російські церква, спецслужби, армія і політичне керівництво є одним конгломератом, який дотримується однієї цілі – знищення України.

«А тому, звичайно, не може бути ані жодних поблажок для цього конгломерату, ані жодних потім виправдань, коли буде трибунал над злочинцями путінського режиму», - заявив Лещенко.

Як повідомлялося, 23 серпня у Тверській області (РФ) розбився приватний літак, на борту якого, за попередньою інформацією, перебував ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-