Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів шести країн

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів шести країн

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Німеччини, Індонезії, Швеції, Чилі, Колумбії та Перу, які розпочали дипломатичну місію в нашій країні.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вірчі грамоти нових послів, які прибули працювати в Україну. Німеччина, Індонезія, Швеція, Чилі, Колумбія та Перу. Та окрема розмова з кожним із послів. Наші відносини. Наші спільні можливості. Захист міжнародного права», - зазначив Зеленський.

Президент подякував дипломатам та країнам, які вони представляють, за підтримку України.

Під час зустрічі з послом Німеччини Мартіном Єгером Зеленський відзначив важливість усебічної підтримки нашої країни з боку ФРН у відсічі російській агресії, що триває. Було високо оцінено реалізацію домовленостей, досягнутих під час візиту Президента України до Німеччини у травні поточного року.

Глава держави наголосив на ролі ФРН у посиленні протиповітряної оборони України, зокрема шляхом надання систем IRIS-T, які виробляють у Німеччині, та Patriot.

Було обговорено ключові пріоритети щодо подальшої оборонної підтримки України з боку ФРН з урахуванням потреб українських захисників на лінії фронту.

Читайте також: У Києві представники посольств взяли участь в обговоренні наслідків підриву Каховської ГЕС

Окрему увагу було приділено питанням об’єднання міжнародних зусиль довкола української Формули миру, інтеграції України до Євросоюзу й НАТО.

Під час розмови з послом Індонезії Аріфом Мухаммедом Басаламою глава держави висловив подяку за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, свідченням чого став візит до нашої країни Президента Індонезії Джоко Відодо у червні 2022 року.

Зеленський відзначив важливість участі України на запрошення Президента Індонезії в саміті G19 торік у листопаді, де глава Української держави представив ініційовану ним всеосяжну Формулу миру. Він подякував Індонезії за участь її представника в консультаціях дипломатичних радників щодо реалізації Формули миру в Джидді.

Президент акцентував на необхідності посилення всього комплексу двосторонніх відносин. А також зупинився на питанні глобальної продовольчої безпеки, наголосивши на неприпустимості російського шантажу світу голодом, негативні наслідки якого відчуває, зокрема, Індонезія.

Читайте також: Новий посол ФРН зустрівся з митрополитом Епіфанієм

Під час спілкування з послом Швеції Мартіном Обергом глава держави високо оцінив дієву солідарність цієї країни з Україною.

«Ми надзвичайно вдячні Швеції, вашому суспільству. Ви справді багато допомагаєте Україні. Дякуємо за вже 13-й пакет оборонної допомоги для нашої країни», – наголосив він.

Зеленський також подякував за ухвалення нещодавно урядом Швеції стратегії щодо співробітництва у сфері відбудови та реформ з Україною на 2023–2027 роки. Та висловив сподівання на підтримку з боку Швеції рішення про започаткування вже цього року переговорів про членство України в ЄС і подякував офіційному Стокгольму за приєднання до спільної декларації G7 про підтримку України, укладеної у Вільнюсі.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня Президент прийняв вірчі грамоти у послів Королівства Норвегія, Швейцарської Конфедерації, Азербайджанської Республіки, Ісламської Республіки Пакистан та Ісландії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-