У Києві представники посольств взяли участь в обговоренні наслідків підриву Каховської ГЕС

У Києві представники посольств взяли участь в обговоренні наслідків підриву Каховської ГЕС

Фото
Укрінформ
У Києві представники посольств взяли участь у круглому столі та обговорили вплив підриву російськими військами Каховської гідроелектростанції на Чорноморський регіон, екологічні наслідки та можливості їх ліквідації.

Подія відбулась у Києві за організації Всеукраїнської організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій, передає кореспондент Укрінформу.

Метою заходу було залучення міжнародних партнерів до обговорення питання впливу найбільшої техногенної катастрофи Європи 21-го століття — підриву Каховської ГЕС на Чорноморський регіон, екологічні наслідки та можливості їх ліквідації.

«Наші партнери нам багато чого обіцяють та допомагають, але, на мою думку, цього недостатньо. Світова спільнота не залучена в бажаному обсязі до ліквідації наслідків підриву російськими військами Каховської ГЕС. Водночас їх повна залученість та допомога нам дуже необхідна, адже наразі є проблеми з питною водою, ґрунтовими водами та інші. Тож, цим заходом ми хотіли б нагадати нашим міжнародним партнерам та світу, що проблема ще залишається актуальною. Не потрібно забувати про це. Ми розраховуємо на їх допомогу та залученість», - зазначив голова Всеукраїнської організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій, старший офіцер запасу інженерних військ Олександр Маматов.

На заході були присутні представники посольств Канади, Швейцарії, Польщі, Вірменії та інші.

Своєю чергою, заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Сергій Кудін поінформував дипломатів про те, що внаслідок російського терору на Каховській ГЕС було затоплено 600 квадратних кілометрів, а з машинного відділення витекло 150 тонн масла.

Читайте також: Ліквідувати наслідки підриву Каховської ГЕС можна за кількома сценаріями - науковець

«За нашими даними було затоплено 4355 будівель: 3815 у Херсонській області та 540 у Миколаївській», - повідомив він.

За його словами, внаслідок російського терору на ГЕС було порушено газопостачання у 18 населених пунктах, водопостачання у 49, а електропостачання у 29 населених пунктах.

«Щодо результатів роботи, то було врятовано 716 осіб, з яких 455 було надано психологічну допомогу. З 1157 затоплених будинків було відкачано більше пів мільйона тон води. Також було доставлено майже 129000 тон води для населення та майже 119000 тон їжі», - зазначив Кудін.

Він також висловив подяку міжнародним організаціям, що допомогли Україні боротись з наслідками підриву військами РФ Каховської ГЕС.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-