Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Норвегії, Швейцарії, Азербайджану, Пакистану та Ісландії

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Норвегії, Швейцарії, Азербайджану, Пакистану та Ісландії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у Посла Королівства Норвегія Хелене Санд Андресен, Посла Швейцарської Конфедерації Фелікса Бауманна, Посла Азербайджанської Республіки Сеймура Мардалієва, Посла Ісламської Республіки Пакистан Надіра Хана та Посла Ісландії Ханнеса Хейміссона, які розпочинають дипломатичну місію в нашій країні.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, церемонія вручення вірчих грамот традиційно відбулася на території Національного заповідника «Софія Київська».

Пд час вручення вірчих грамот Зеленський висловив вдячність Норвегії за підтримку України. Він подякував норвезькій стороні за надання комплексної військової, фінансової та гуманітарної допомоги, а також затвердження урядом Норвегії окремої п’ятирічної програми допомоги Україні обсягом близько 7 млрд євро.

Крім того, Зеленський подякував Президенту, парламенту й усьому народу Швейцарії за підтримку України, зокрема за надання гуманітарної та фінансової допомоги, а також за прихисток для українців, які втікали від розв’язаної Росією війни. Він високо оцінив політичну й практичну допомогу, що її Швейцарія надає Україні з початку повномасштабного російського вторгнення.

Вітаючи Посла Азербайджану Сеймура Мардалієва з початком дипломатичної місії в нашій країні, Глава держави подякував за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України. Також він висловив подяку за надану Азербайджаном гуманітарну допомогу в подоланні наслідків збройної агресії Росії, зокрема спричиненої РФ техногенної катастрофи на Каховській ГЕС.

Приймаючи вірчі грамоти від Посла Ісламської Республіки Пакистан Надіра Хана, Глава держави висловив переконання в необхідності подальшої активізації взаємовигідної співпраці між двома країнами й подякував за надану Пакистаном гуманітарну допомогу українському народові.

Під час зустрічі з Послом Ісландії Ханнесом Хейміссоном Президент подякував за непохитну підтримку України на двосторонньому рівні та в межах міжнародних організацій.

Читайте також: Новий посол України в Латвії розпочав свою роботу

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський призначив послів України в Республіці Індія, Республіці Колумбія та Федеративній Республіці Бразилія.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-