Новий посол України в Латвії розпочав свою роботу

Новий посол України в Латвії розпочав свою роботу

Фото, відео
Укрінформ
Президент Латвії Егілс Левітс у вівторок прийняв вірчі грамоти в нового посла України Анатолія Куцевола, що означає офіційний початок роботи дипломата на цій посаді.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу президента Латвії.

Новий посол України в Латвії розпочав свою роботу / Фото: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Також пресслужба оприлюднила відео з церемонії вручення вірчих грамот.

Своєю чергою посольство України в Латвії поінформувало, що Куцевол і Левітс після церемонії обговорили широке коло тем. Зокрема, поточну ситуацію в Україні, пов’язану з підготовкою ЗСУ до контрнаступальних дій на фронті. У цьому контексті посол наголосив на важливості продовження надання Україні від західних партнерів зброї та боєприпасів для звільнення усіх окупованих росією українських територій.

«Анатолій Куцевол подякував латвійській стороні за підтримку надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС і підтримку у перспективі членства в НАТО, а також за участь Латвії у розслідуванні воєнних злочинів росії на території України», – йдеться у повідомленні посольства.

Під час розмови Левітс підкреслив важливість створення спеціального трибуналу для притягнення країни-агресорки до відповідальності та виплати репарацій Україні, перш за все, коштом заморожених активів рф.

Читайте також: Венедіктова стала послом у Ліхтенштейні за сумісництвом

Посол України висловив вдячність за проведення в Латвії програм навчання для українських військових, а також за прийняття на лікування та реабілітацію у медичні заклади Латвії поранених українських захисників.

Крім того, сторони обговорили співпрацю в межах реалізації української "формули миру" та транспортних коридорів, необхідних для експорту української агропродукції.

Читайте також: Посол Німеччини зустрілася з главою УГКЦ Святославом

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський призначив Анатолія Куцевола новим послом у Латвії в грудні 2022 року. До того Куцевол працював заступником Державного секретаря Кабінету Міністрів України.

Перед ним українське дипломатичне представництво в Ризі з 2019 року очолював Олександр Міщенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-